Instructor-led Remote

Via våra Remotelösningar deltar du på kursen från våra högmoderna konferens-anläggningar i Stockholm och Göteborg, eller från ditt jobb, hem eller annan plats som passar dig. Med distansutbildning sparar du tid, resekostnader och du bidrar till en bättre miljö.


Delta på kursen från våra högmoderna remoteklassrum i Göteborg och Stockholm vars upplevelse är nästintill likvärdig som om du befann dig i klassrummet med läraren.


 Dubbla skärmar  Lugn miljö
 Frukost & fika  Lunch

 

@Göteborg/Stockholm

Som distansdeltagare har du full kontakt med elever och lärare i den fysiska kurslokalen via stora TV-skärmar. Du får full service i form av frukost, lunch och fika och du sitter i en lugn miljö med modern utrustning.

Denna leverensmetod passar utmärkt för deltagare som håller till söderut i Sverige och ska utbilda sig inom ett relativt smalt utbildningsområde (där man i vanliga fall behöver samla en grupp kursdeltagare på samma ort). Genom att delta via Remote Classroom slipper du längre resor vilket leder till minskade resekostnader, mindre miljöpåverkan samt mindre behov av planering. Våra Remoteklassrum finns i våra kurslokaler i Göteborg och Stockholm

Alla kurstillfällen som kan ges via Remote Classroom är markerade med  i kursöversikten/schemat och i högerspalten vid kursdatumen på kursbladen.

Är ni en grupp som vill utbilda er via Remote Classroom kontaktar ni oss.

 


"Remote fungerade långt, långt bättre än min förväntan. En mycket bra kurs." 

Harry Pulli, Flintab AB

 

 

"Jag tyckte remote var Lysande ! Webbföreläsningar kan inte mäta sig med er kurs."

Peter Eckersand, Structab AB

 

 

"Jag blir förvånad över hur nära verkligheten det känns."

Professor Douglas McWilliam, Centre for Economic and Business Research

 

 

"Det är som att sitta i ett klassrummet, du ser läraren och tavlan bra. Du kan zooma hur du vill. Betyg: 10/10."

- Dagny Lydsdottir, Securitas Direct

 


Delta på kursen via din dator, surfplatta eller mobil från ditt hem/arbete eller annan plats när du inte har möjlighet att delta på kursen i något av våra utbildningscenter.


 Slipp resor  Flexibelt
 Miljövänligt  Sitt var du vill

 

@var du vill

Eftersom du deltar via webbläsaren (eller via någon av mjukvarorna på bilden ovan) kan du sitta precis var du vill. Vi rekommenderar dock en lugn miljö där du har tillgång till flera skärmar.

Alla kurser som kan levereras via Remote Cloud Access syns under resterande orter i kursöversikten/schemat och i högerspalten vid kursdatumen på kursbladen. 

Är ni en grupp som vill utbilda er via Remote Cloud Access kontaktar ni oss.

 


"Jag gick min första onlinekurs hos Informator under januari 2018 och jag kan inte säga annat att jag blev mycket positivt överraskad. Informators lärare var mycket kunnig, pedagogisk och bjöd på matnyttigt extramaterial. Det enda jag saknade under kursen var det sociala umgänget under raster och lunch men, det kan jag leva med då jag sparat tid, pengar och gjorde ett miljömedvetet val."

- Niclas Sannholm, Granlund Oy

 

 

"Det här är framtiden!"

Dan Dackombe, LinkedIn EMEA

 

 

Teknisk information

Bild och video

För bästa kursupplevelse via Remote Cloud Access behöver du webbkamera och vi rekommenderar en eller flera enheter med sammanlagt tre skärmar. Två skärmar fungerar också men du kommer då behöva byta flik på din skärm.

Exempel:
Skärm 1: Se läraren, se lärarens presentation.
Skärm 2: Labba
Skärm 3/Annan dator/Surfplatta/mobil: Se digitalt kursmaterial 

Ljud
För att höra vad läraren säger samt för att kunna vara med i diskussioner krävs högtalare plus mikrofon. Antingen via headset eller en laptop där högtalare och mikrofon finns inbyggda.

Internetuppkoppling och bandbredd:
Vi rekommenderar starkt att du använder trådat nätverk istället för trådlös (WiFi), då bild- och ljudströmmar lätt kan falla bort. En bandbredd på minimum 4Mbit/sek rekommenderas. Ansluter du via ditt företagsnätverk, kontakta oss för att säkerställa att er brandvägg inte blockerar trafiken.

Tekniska krav för Remote Cloud Access >

Om det går att minska behovet av att resa till en utbildning, så vill vi på Informator göra det. Ibland rör det sig om ett väldigt smalt utbildningsområde där man i vanliga fall behöver samla en grupp kursdeltagare på samma ort. Nu har vi möjlighet att genomföra en kurs där t ex fyra deltagare sitter i Göteborg och resten på plats i Stockholm. Reportern i Computer Sweden- artikeln skriver att det är en ruskigt bra, men dyr lösning… är det värt det? JA, svarar vi på Informator, det skall alltid vara värt att göra en investering som satsar på att förbättra miljön!