Linux, Perl, Android

Är du ute efter att lära dig ett nytt programmeringsspråk eller att bygga på dina kunskaper inom ett annat? Här hittar du våra kurser inom programmering. 

Kurser inom Linux, Perl, Android

Linux Basics for Developers


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1862 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

This course is directed at anyone who wants so learn how a Linux-based system with GNU tools is designed and how to manage it. We will go through several key operation system components, and learn a comprehensive set of basic commands for typical tasks. Computer-based exercises are a major part of the course, in order to get hands-on experience.

Läs mer

Unix Script


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1810 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

Linux Systems Programming


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1105 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

Utveckling av inbyggda system i Linux


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1809 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

I kursen går vi igenom en serie av verktyg för utveckling av inbyggda system i Linux. Du får en översikt över byggverktyg, kernel och boot loader-funktionalitet samt genomgång av ett urval av bibliotek. I genomgången ingår ett antal övningar där du får prova på olika aspekter på utvecklingsprocessen för ett inbyggt Linux-system som är baserat på en ARM-processor som heter BeagleBone. För övningarna används Buildroot tillsammans med gdb och Eclipse.

Läs mer
Intresseanmälan >

Yocto Projects är idag det verktyg som de flesta använder för att utveckla ett inbyggt system i Linux. Yocto är en industristandard och har funnit sedan 2010. Projektet drivs av Linux Foundation och stöds av flera stora företag.

I kursen går vi igenom hur man börjar utveckla i Yocto och gör en djupdykning i byggsystemet, utveckling av recept, lager och hur man konfigurerar och optimerar Yocto. Det ingår ett antal övningar där du får prova på olika aspekter på utvecklingsprocessen för ett inbyggt Linux-system. Övningarna utförs på ett ARM-baserat kort som heter BeagleBone black.

Läs mer

Programming Foundations


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: QA-QAPROGFOU Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se